Harvinaista herkkua: talo on tyhjillään, joten mitä tekee Hyrsky rv 32+4? Pesee vauvapyykkiä, tekee synnytystoivelistaa ja miettii sairaalakassin sisältöä.

Sairaalakassin sisältöä olen pähkäillyt edellisen raskauden aikanakin, joten palataanpa siihen nytkin. Lunttasin mitä viimeksi olen mukaan ottanut ja tein sen perusteella tämmöisen listan:

- neuvolakortti
- pillimehuja
- keksejä/välipalapatukoita
- Lansinoh
- parit imetysliivit ja liivinsuojia
- puhelin, laturi ja kuulokkeet
- kestositeitä jälkivuotoon ainakin kotiinlähtöä varten, ehkä sairaalaan kannattanee ottaa ihan kertakäyttö-yösiteitä siltä varalta että siellä jo pärjäilee ilman niitä sairaalan jumbositeitä?
- hiusharja, pesuaineet, hammasharja jne.
- herkkuja, jos ei sairaalaruoka maistu tai (taas) nälättää vääriin aikoihin

Mies pakatkoot erikseen itselleen kameran ja ehkä jotain välipalaakin. Perhehuonehan ei ole edes toiveissa, koska miehen on sitten palattava kotiin pojan takia.

Kotiutumisvaatteet pakkaan erikseen turvakaukaloon sekä itselleni että vauvalle. Jotain lököisää mamma- ja imetysvaatetta, joissa on mukava matkustaa. Vauvalle pari vaippavaihtoehtoa - sairaalassa jos pärjäisi sairaalan harsoilla ja sitten kotiin lähtiessä yrittäisi parista pienestä vaippavaihtoehdosta löytää sopivan. Ja villahousut päälle + tavalliset bodyt, sukat, tumput, myssyt, haalarit jne.

Synnytystoivelistasta en viimeksi tainnut edes tajuta hölkäsen pöläystä ja ainoat toiveemme olivat ammehuone synnytystä varten ja sen jälkeen perhehuone. Nyt haaveilen lääkkeettömästä kivunlievityksestä ja enemmän tai vähemmän luonnollisesta synnytyksestä ja Bebesinfosta löytyi aika hyvä toivelistan malli/pohja sitä silmällä pitäen.

Näillä mennään. Suurin osa vauvanvaatteista (50-62 cm) sekä kaikki NB- ja S-koon kestovaipat on pesty ja huomisen sadepäivän aion käyttää niiden kaappiin järjestelemiseen. Kantoliinoja ja -reppuja on hamstrattu niin ettei varmasti kantaminen jää ainakaan välineistä kiinni. 3-vuotias on testaillut leikkimattoa. Hoitopöytä on paikallaan. Vaunut on putsattu ja vauvakoppa laitettu paikalleen. Seisomalauta on hankittu, muttei vielä asennettu paikalleen. Muutamaa huonekalua pitää vielä vähän siirrellä ja se sairaalakassi pakata, mutta eiköhän me muuten aleta olla aika valmiita! Voin hyvillä mielin vielä lähteä mökkilomallekin tietäen että kaikki on valmiina vaikka vauva päättäisi syntyä etuajassakin.