Vihdoin oli se lääkärikäynti, jossa katsottiin verinäytteiden perusteella kaiken maailman hormoniarvoja. Kaikki ok, missään ei mitään kummallista. Jonkun hormonin arvo oli sellainen, joka viittasi alkukierron hormonitasoon. Näytteethän otettiin kiertopäivänä 73... Nyt mennään jo kiertopäivää 88. Hulluja lukuja.

Nuoruuden menkattomuudesta lääkäri totesi, että ei ole mitenkään harvinaista, että tämmöisillä pitkillä rimpuloilla, jotka liikkuvat paljon ja ra joilla on vähänlaisesti rasvaa, ei tule kunnollista kiertoa. Meinasin sanoa, että onneksi olen tuota rasvakerrosta sen jälkeen kasvattanut ja liikuntaa vähentänyt, mutta tyydyin nyökyttelemään hiljaa.

Lääkäri (tosi mukava, muuten) teki myös gynekologisen tarkastuksen, otti papa-näytteen ja katseli vielä ultrallakin (alakautta), että onko kaikki ok. Missään ei näkynyt mitään ihmeellistä, kaikki on kunnossa sielläkin suunnalla.

Tavallaan vähän tylsää. Vaikken toki mitään sairautta itselleni haluakaan, niin olisi nyt löytynyt joku vika, jota olisi voitu ruveta korjaamaan. Nyt rupean syömään keltarauhashormonivalmistetta (Primolut, tarkemmin siitä myöhemmin), jonka toivotaan käynnistävän kuukautiskierron. Kolmeen kiertoon syön tuota, sen jälkeen odotellaan tuleeko neljäs kierto ittekseen, ja ilmoitellaan tuloksista lääkärille. (Jäi kysymättä miten saan yhteyden lääkäriin. Soitanko ihan terveysaseman yleiseen numeroon ja kerron sinne vai mitä. No, sieltä kai se selviää.)

Jos maaliskuuhun, jolloin pillereiden lopettamisesta tulee vuosi, mennessä ei rupea lasta kuulumaan, siirrytään lapsettomuushoitoihin.