Aika perhesuunnittelun/neuvolan terveydenhoitajalle on maanantaina 7.6.

On vähän tyhmä olo. Aikanaan ennen pillereiden aloittamistakin piti tietenkin ensin tehdä raskaustesti, koska edelliset menkat olivat olleet herraties milloin. Toki tiesin, että nytkin on testi tehtävä ennen kuin voidaan ruveta herättelemään tarvittavia hormoneja.

Miksi en siis tehnyt testiä jo ennen tuon ajan varaamista?

Pönttö.

Terveysasemalla virtsanäytteestä testi tuntuu jotenkin enemmän "tutkimiselta". Raskaustestin ostaminen tuntuisi luontevalta silloin, kun olisi sellainen kutina, että voisin olla raskaana.

En usko hetkeäkään, että olisin nyt jo raskaana. Ehkäisyä on käytetty. Tietenkään mikään ehkäisy ei ole sataprosenttisen varma, mutta nyt on erinäisistä syistä ollut sänkyhommatkin vähäisiä (ja väärin ajoitettuja). "Ei tunnu miltään", enkä jaksa uskoa, että kuuluisin niihin harvoihin, joilla raskauden alku menee ohi ihan huomaamatta, ilman mitään pahoinvointia tai muita oireita.

Pitäisi kumminkin mennä ostamaan se testi, koska työkuvioideni vuoksi minun on hyvin hankala ehti terveysasemalle sen aukioloaikoina. Onneksi "neuvolan täti" kuulosti puhelimessa mukavalta.

Onko ihan normaalia jännittää ja stressata elämänsä ensimmäisen raskaustestin ostamista? Voinko pistää miehen ostamaan testin "rangaistukseksi" siitä, että se ei ole tajunnut pillereiden lopettamisen jälkeen yhtään kysellä, missä mennään? Onko säälittävää olla pettynyt siitä, ettei saa ostaa ensimmäistä testiä tilanteessa, jossa jo uskaltaa toivoa ja jossa on jo mahdollisuus olla raskaana?

Entä jos olenkin jo raskaana?