Jestas että voi olla koko ajan paha olo ja hirmuinen väsymys. Onneksi nyt alkoi pienehkö joululoma.

Muistutuksena siitä, että raskaus ei ole ilmaantunut "ihan itsekseen", olen jatkanut Lugesteronin käyttöä plussan jälkeen. Näin muistelin saaneeni ohjeeksi silloin, kun alunperin otettiin Luget mukaan. Annostus mulla on ollut vain yksi kapseli kaksi kertaa päivässä. Viime perjantaina soitin lapsettomuuspolille, että onko se nyt hirmu haitallista, jos lopetan Luget muutama päivä ennen varhaisultraa, kun pakkaus loppuisi silloin ja turhauttaa hakea muutaman päivän takia koko paketillinen. Tuttu hoitaja onneksi oli langan päässä ja hän arveli, että eipä tuo varmaan haittaa kun joillain klinikoilla lopetetaan Luget testipäivänä tuloksesta riippumatta. Lupasi soittaa, jos lääkäri on eri mieltä, ja sanoi että voin halutessani myös käyttää viimeiset päivät pienempää annostusta, jolloin lääke riittää ultraan asti ja tulee vähän varovaisempi lopetuskin. Niinpä nyt muutaman päivän olen käyttänyt vain yhden Lugen päivässä, jolloin ne riittävät torstai-iltaan asti. Perjantaina on sitten varhaisultra.

Niinpä, siis ylihuomenna on varhaisultra..! Jännittää hirmuisesti. Uskon, että kaikki on ok ja saadaan sen jälkeen miehen kanssa suunnata ostamaan yhdessä joku söpö vauvanvaate. Ihan kamalaa, jos kaikki ei olekaan ok - siinä se joulu sitten meneekin...

Jos kaikki on ok, aion tarvittaessa kertoa joillekin henkilöille tilanteesta. Erään henkilön kanssa on ensi vuodelle sellaisia suunnitelmia, että haluan hänen tietävän tilanteesta. En itse haluaisi noita suunnitelmia perua vaan uskon pärjääväni ison mahan, vauvan ja niiden suunnitelmien kanssa, vaikka sohvalla pahan olon kourissa maatessa olenkin miettinyt etten ikinä selviä siitä. En myöskään usko tuon henkilön ihan välttämättä suunnitelmia peruvan tämän tiedon takia, mutta haluan antaa hänelle sen mahdollisuuden, koska suunnitelma muutenkin vaatii molemminpuolista luottamusta. Samoin aion lähimmälle työkaverille kertoa, jos vointi jatkuu yhtä hurmaavana kuin tähänkin asti, koska uskon hänen nyt jo ihmettelevän mm. muuttuneita ruokailuaikataulujani. Käytännössä hänelle kertominen ja häneltä "taustatuen" saaminen helpottanee niin, että pystyn muilta pitämään tämän uutisen salassa vielä jonkin aikaa.

Mutta voi kun tuolla mahassa olisi kaikki hyvin..!