PCO.

Lääkäri oli odottanut pahempaakin tapausta ennakkotietojen perusteella, mutta ei tässä kuulemma mitään paniikkia ole. Jutusteltiin ja ultrattiin. Muuten on kaikki paikat kunnossa (kuten aiemmillakinlääkärikäynneillä), mutta munasarjat ovat monirakkulaiset (Polycystic Ovarian Syndrome). Lainaus täältä: "Se tarkoittaa sitä, että munasarja ei toimi normaalisti, vaan tuottaa useita pieniä rakkuloita. Munasarjojen koko on normaalia suurempi." Syytä tälle vaivalle ei ole keksitty. Käytännössä ovulaatio saattaa olla milloin vain, joten tärpätä voi ihan luonnollisestikin.

Lääkäri suhtautui asiaan kuten toivoinkin: nyt ei hoideta pelkästään tämän eukon epäsäännöllistä kiertoa, vaan yritetään saada minut raskaaksi! Pääsimme siis nyt jo lapsettomuustutkimuksiin, kun niihin normaalisti pääsee vuoden tai puolentoista yrittämisen jälkeen. Meillä tuo aika olisi ruvennut olemaan vasta ensi kesänä.

Sotasuunnitelma on nyt seuraavanlainen:

1. Välittömästi päälle 12 päivän Terolut-kuuri.
2. Labrassa on käytävä kierron alussa (kp 3-5), jotta saadaan verinäytteestä katsottua alkukierron hormonitasot.
3. Mies passitetaan antamaan siemennestenäyte, jotta tiedetään tuleeko siltä puolelta jotain lisähaastetta hedelmöittymiseen. (Tämä tehtävä mahdollisimman pian, koska tuloksissa voi kestää jonkin aikaa. Tulokset ilmoitetaan meille itsellemme.)
4. Tammikuun puolen välin tienoilla uusi 12 päivän Terolut-kuuri.
5. Ennen kierron kymmenettä päivää (mutta menkkojen loppumisen jälkeen) on käytävä naistentautien poliklinikan lääkärillä. Silloin katsotaan ne hormonitasot, miehen siemennestetulokset ja miltä tuolla meikäläisen sisällä näyttää siinä vaiheessa. Tarkemmat toimenpiteet ja suunnitelmat selviävät vasta paikan päällä, kun lääkäri saa meidän molempien tulokset käsiinsä.