En tiedä mitä olen laskeskellut parin viikon takaisessa kirjoituksessani, kun vau.fi:n raskauslaskuri kertoo, että nyt on menossa rv 19+. Olen mielestäni aina tarkistanut tuolla samalla laskurilla, ennen kuin sanon ääneen tai mihinkään kirjoitan meneillään olevan raskausviikon, koska en muuten tunnu pysyvän perässä millään, mutta olenkohan sitten laittanut päivät ihan päin helvettiä siihen silloin... Ilmankos silloin pari viikkoa sitten tuntuikin siltä, että raskaus on yhtäkkiä hämmentävän pitkällä!

Oikeastaan tulin tänne purkamaan turhautumistani. Vauvan liikkeitä olen tuntenut selvästi parin-kolmen viikon ajan. Vähän niinkuin ilmakuplia, mutta useampia samassa paikassa pidemmän aikaa. Kuitenkaan nyt ei useampaan päivään ole liikkeitä tuntunut ainakaan samaan tahtiin - joku yksittäinen muksaus silloin tällöin, mutta mistäs sen tietää ettei siellä nyt vain joku yksittäinen ilmakupla möyrynnyt menemään. Ja tietenkin tämä hiljaisuus alkoi sellaisena viikonloppuna, kun meillä ei ollut oikeastaan mitään ohjelmaa ja mies halusi koko ajan olla käsi tai korva mahalla tunnustelemassa liikkeitä.

Yritän vakuutella itselleni, että kohtu kasvanut/noussut eri asentoon/paikkaan ja vauva on kääntynyt jotenkin niin päin, ettei liikkeitä nyt vaan tunnu. Halvalla ostetun Vauva-lehtipinon kahlaaminen ei auta asiaa, koska sieltä hyppii silmille keskenmenoja ja kohtukuolemia. Edellisellä kerralla neuvolan täti sanoi, että voidaan halutessamme tulla joskus kuuntelemaan sydämen ääniä, koska kohta niitä ei enää "tarvitse" liikkeiden lisääntyessä, joten jahkaan tässä että olenko tarpeeksi hysteerinen rynnätäkseni kuuntelemaan ääniä tässä vielä viikko ennen rakenneultraa.

P.S. Kiitti mekko-vinkeistä. Ensimmäiset testikoltut on tilattu, toivotaan että niistä natsaa ettei tarvitse palautella ja tilata taas jostain muualta.