Yritän palailla tähän blogimaailmaan myös lukijan roolissa. En ole varmaan vuoteen vilkaissutkaan blogeja, joita seurasin pitkään tiiviisti. Nyt kävin pikaisesti läpi blogilistalle merkitsemiäni blogeja ja toivon, että ehtisin ja jaksaisin niitä jälleen vähän aktiivisemmin seurailla.

Useaan blogiin kommentoinkin pikaisesti, mutta oli monia, joihin en uskaltanut mitään sanoa. Harmillisen moni tuttu bloggaaja oli piilottanut bloginsa salasanan taakse. Joidenkin parisuhdekin oli heittänyt häränpyllyä, mikä on tietenkin kurjaa. Kurkkua kuristi ja pahaa teki huomata, miten moni edelleen elättelee toiveita siitä ensimmäisestä lapsestaan, ja kuinka moni on joutunut jo tulemaan siihen lopputulokseen, ettei tule saamaan biologista lasta. Kylläpä taas muistan olla kiitollinen siitä, miten itselleni on käynyt. En taida osata sanoa mitään niille todellisille lapsettomille, mutta jos joku heistä sattuu tämän lukemaan (en usko - en lukisi itsekään tällaista blogia siinä tilanteessa!) niin ainakin tämän pienen hetken ajattelen heitä ja toivon heille voimia ja onnea.

Itselleni onneksi bongasin kuitenkin useammankin suunnilleen samoihin aikoihin synnyttäneen, joilla on alkanut tai alkamaisillaan seuraava yritys. Tämmöistä vertaistukea on muualta hankala löytää. Ilmoitelkaahan itsestänne, vanhat tutut, ja toki uusistakin aiheeseen liittyvistä blogeista saa vinkata!

P.S. Voi olla, että seuraavan kerran muistan muita blogeja vilkaista joskus talvella, tai vuoden päästä. Tätä ns. omaa aikaa on kuitenkin melko rajallisesti, ja nytkin fiksumpi olisi jo unten mailla...