Lisäsin uuden sivulaatikon vauvan mitoista.

Eilen mulla meni hermo meidän iltatouhuihin ja siihen, että vauva roikkuu pari-kolme tuntiakin tissillä ennen kuin on ihan rättiväsynyt. Saattaa välillä nukahtaa ja nukkua pitkäänkin sylissä, mutta herää heti jos sen koittaa laittaa sänkyynsä. Sätkii ja potkii ja höpöttää ja lopulta karjuu naama punaisena. Aiemmin se rauhoittui, kun peittoa käännettiin kapalotyylisesti selän alle niin ettei päässyt huiskamaan käsillään, mutta nyt se aiheuttaa vain entistä isomman kiukun. Puolen yön jälkeen äitiä vaan ei enää huvita, kun isikin koittaa jo saada tarpeeksi unta ennen työpäivää...

Päivisin nukahtaa vaunuihin ihan tosta noin vaan, ja yösyöttöjenkin jälkeen nukahtaa sänkyynsä yleensä ihan helposti. Ainoastaan iltaisin on siis tuo ongelma.

Eilen sitten ratkaisin ongelman sillä, että sujautin vauvan yökkärissään uuteen talvimakuupussiin ja siinä vaunuihin. Alla oli vaipanvaihto ja reilun mittainen imetys, mutta omaan sänkyynsä ei vain rauhoittunut. Vaunuihin asettui samantien ja kun vaunuja oli kymmenisen minuuttia viileällä kuistilla vähän heiluteltu, oli se niin umpiunessa että sen sai kannettua sänkyyn nukkumaan ongelmitta. Mies on aivan varma, että pian ollaan tilanteessa, jossa vauva ei nukahda mihinkään muualle kuin vaunuihin. Kyllähän se minuakin hiukan arveluttaa, mutta ei kai noin pieni nyt niin herkästi tuollaista opi varsinkin kun yritetään aina ensisijaisesti omaan sänkyyn. Neuvolan tätikin arveli, että tämä nyt voi olla joku kausi: haluaa olla lähellä ja imeä imeä imeä imeä.

Aiomme myöskin koittaa virittää vauvan sänkyyn "toppauksia" niin että se olisi siellä samalla tavalla ahtaammassa "pesässä" kuin vaunuissakin.

Tilannepäivitys klo 23: Paskat tuo mitään nuku vieläkään.