Täällä aukeaa labra arkisin klo 7.30. Eilinen terveydenhoitaja suositteli tulemaan paikalle jo seitsemän maissa, koska jo silloin kaikki kiireiset eläkeläiset ryntäävät sankoin joukoin jonottamaan labraan, jotta ehtivät ... johonkin, ehkä bingoon, en tiedä? Olin paikalla ehkä kymmenen yli seitsemän ja odottelin rauhakseen kuunnellen mummojen ja pappojen juttuja erinäisistä sairauksistaan.

Labraan pääsin klo 8.10. Sen verran oli siis väkeä jo ennen minua odottamassa vuoroaan, että meni 40 minuuttia labran avautumisesta minun vuorooni! Jouduin jo odotellessa perumaan yhden menon ja kauhistelin ajatuksissani kuinka pitkään joudun venyttämään työpäivääni, kun en ole yhdeksältäkään vielä töissä.

Ja mitä tästä hyödyin. Kun vihdoin pääsin labraan, ilmoitettiin sieltä, että hittojakos täällä teet kun ei näitä kaikkia näytteitä voi vielä ottaa. Jotkut voi ottaa klo 8-9 ja jotkut klo 9-15. Voisiko joku asiasta paremmin tietävä kertoa, että mitä helvatan väliä jollain kellonajoilla on? Sen ymmärrän, jos olisi pitänyt olla vaikka joku tietty aika hereillä ennen näytteenottoa (ja olisin toki sujuvasti voinut herätä sitä varten aiemmin koomailemaan), mutta ei kai joku hormonitaso kelloa katso?! Yritin äpistä vastaan ja kertoa, että olisi jo pitänyt olla töissä ja tämä kyllä tekee elämästäni taas aika paljon vaikeampaa, ja minkä takia se nyt sillä tavalla on, mutta se nyt vaan kuulemma on niin ja sama kai nyt on sitten odottaa yhdeksään asti, jolloin voidaan ottaa kaikki kerralla.

Niinpä tästä päivästä tuli palkaton vapaa, kun ensinnäkin rupesi yleisesti vituttamaan niin paljon ja toiseksi mulla olisi paljon naurettavampi olo ilmestyä töihin joskus kymmenen-yhdentoista aikaan, kuin että loistan poissaolollani kokonaan. Onneksi todellakin on hyvin vapaamielinen työpaikka! Työkaverille, sille ainoalle jonka tekemisiin mun menemiset ja tulemiset vaikuttaa, soitin ja hänelle tämä oli ok, kun ei töissä mitään ihmeellistä kumminkaan olisi tiedossa.

Kohta siis lähden jälleen kohti labraa, paremmalla onnella!