Poika täytti tänään 13 viikkoa. Sen kunniaksi haettiin neuvolasta kolmikuisrokotukset (yksi suun kautta, kaksi pistosta). Ei ollut pojan mielestä hirmu kiva juttu. Toivotaan, ettei tule kovin pahoja reaktioita rokotuksista. Muutenkin on ollut vähän levotonta meininkiä, kun hampaita on vissiin tulossa lisää, sormet menee suuhun koko ajan ja pukluttaa. Oli muuten neuvolan tätillä hieman ihmetystä ilmeessä, kun 13-viikkoinen hymyili aurinkoisesti esitellen hammastaan.

Neuvolan täti unohti merkitä mitat neuvolakorttiin, joten täydennän ne kunhan saan ne. Pituus ja päänympärys meni mulla ihan ohi, paino oli nippanappa 7 kg. Painon suhteen mennään tasaisella tahdilla vähän keskikäyrän alapuolella, pituuden puolesta hurotetaan sitten sekä nollakäyrän että vanhempien pituuksista lasketun käyrän yläpuolella.

Kääntymäänkin tuo ipana on jo oppinut. Melko säästeliäästi on sitä tehnyt, mutta kuitenkin niin usein, ettei se pelkkä vahinko ole.

Ja nyt muistin että piti kysyä neuvolasta ohjeita hampaan/hampaiden pesuun... Että joko sitä hammastahnaakin ruvetaan käyttämään.