Hah, blogin ensimmäinen oirelistaus!

Jo pari päivää ennen testipäivää kummastelin yöllistä vessassa hyppäämistä ja nyt viikonlopun aikana mietin jokaisesta mahdollisesta tuntemuksesta, että voisko olla raskausoire. Nyt sitten ihan googlen kanssa piti ruveta katselemaan, että minkäslaisia oireita jo tässä vaiheessa saattaisi olla tarjolla ja mitkä menee luulotaudin piikkiin. Lähteenä huvitutti.net.

Väsymys. Huvitutin raskausoirekyselyn ylivoimaisesti yleisin oire voi oirehtia lievänä voipuneisuutena tai pohjattomana uupumuksena.
No koko pimeä syksyhän tässä on enemmän tai vähemmän väsynyttä ollut, eikä väsymys mielestäni ole nyt lisääntynyt.

Muutokset rinnoissa.
En ole huomannut, pitääkin sanoa miehelle, että sen pitänee ottaa tämä alue tarkkailuun :D

Tihentynyt virtsaamistarve voi yllättää päiväsaikaan parin tunnin välein ja öisinkin on usein käytävä vessassa kesken unien.
CHECK! Yölliset vessareissut alkoivat pari päivää ennen testiä ja ovat jatkuneet siitä asti. Muutenkin tuntuu, että tavallista useammin on pitänyt vessassa käydä, varsinkin torstai (testipäivä) oli niin vitsikäs kun tuntui että jokaisessa mahdollisessa välissä pitkän työpäivän aikana ja jälkeen ja iltamenojen yhteydessä piti kipaista vessaan.

Pahoinvointi.
Ei ole näkynyt. Piparitaikinansyönnin jälkeisen ähkyn aiheuttamaa pahaa oloa tuskin lasketaan.

Hajut. Hajuaisti tuntuu terästyvän raskauden alkumetreillä .
En ole huomannut.

Vastenmieliset ruuat ja juomat.
Ei ole ilmaantunut mitään uutta vastenmielistä nirppanokan ruokapöytään.

Oudot himot.
Olisi hauska selitellä pipari- ja torttutaikinan syömistä raskauden aiheuttamilla oudoilla himoilla, mutta joku saattaisi muistaa minun popsineen niitä aiemminkin...

Nälkä. Osa odottajista on alkuraskauden aikana koko ajan nälissään.
En sen enempää kuin normaalistikaan.

Vilunväreet. Kun nainen tulee raskaaksi, hänen ruumiinlämpönsä jää hetkeksi noin puoli astetta normaalilämpöä korkeammaksi.
Vaikka normaalistikin olen hieman vilukissa, niin viluisuus on tainnut hieman lisääntyä. Tänään istuin autossa koko pitkän kotimatkan talvitakki, kaulaliina ja lapaset päällä, vaikka mies vieressä pärjäsi ohuehkossa college-paidassa.

Mielialat. Monilla äideillä raskaus saa tunteet kuohumaan.
Kunpa voisinkin vedota raskaushormoneihin...

Vihlaisukivut. Vatsan alaosassa tuntuvat ilkeät vihlaisut äkillisten liikkeiden (kuten aivastuksen tai ylösnousun) yhteydessä ovat tavallisia alkuraskaudessa.
GOT IT! Tosin mä jopa heräsin viime yönä pari kertaa tuollaisiin vihlaisuihin, meneeköhän se vielä normaalien oireiden piikkiin?

Muutokset vatsan toiminnassa.
Katsotaanpa pari päivää reissusta palaamisen jälkeen syytetäänkö tästä piparitaikinaa vai raskautta.

Tukkoinen nenä.
Sehän se tästä vielä puuttuisikin, kun pari kuukautta kestäneet flunssa ja yskä ovat vihdoin pysyneet nyt poissa jo jonkin aikaa.