Opiskeltiin eilen Primolutin käyttöohjeita. Niin kuin arvelinkin: lopeta käyttö heti jos olet tai epäilet olevasi raskaana.

Jos nyt kuvitellaan, ettei mulle jysähdä ihan katastrofaalisia oireita ja merkkejä heti kun tärppää, niin mitäs sitten? Primolutia napsitaan kierron päivät 16 - 25. Jos siinä kierron puolenvälin kieppeillä tärppää, niin tuskin tiedän sitä vielä kuudentenatoista päivänä, jolloin pitäisi ruveta syömään Primolutia. Pitänee koittaa googletella, mitä haittaa siitä voi olla mahdolliselle ihmisen alulle [vai olisiko parempi olla tietämättä, jos tilanne nyt kumminkin on tämä eikä ole oikein vaihtoehtoja (paitsi tietenkin olla yrittämättä kunnes Primolut käynnistää normaalit kierrot jne., mutta siihen ei mun kärsivällisyyteni riitä - eilen laskin, että jos aloittaisin Primolutit vasta parin viikon päästä, niin ei pitäisi tulla menkkoja mökillä kesälomaillessa, mutta en malta odottaa sitäkään)?]. Jos joku tietää paremmin, niin kerro toki minullekin!

Sitten seuraava ihmetyksen aihe: Primolutia siis syödään kierron päivinä 16 - 25. Mielestäni lääkäri sanoi (miksei se voinut kirjoittaa siihen reseptin ohjeeseen, kun sanoi kirjoittavansa siihen tarkat ohjeet!), että sen jälkeen vaan lasketaan ykkösestä alkaen ja kuudentenatoista päivänä taas nappia naamaan. Noinhan se on tehtävä, jos menkkoja ei kuulu, koska mistään muustakaan ei voi alkaa laskea. Mutta jos menkat alkaa muutaman päivän sisällä Primolutin lopettamisesta, lasketaanko ensimmäinen päivä normaalista kierrosta vai ekasta Primolutittomasta päivästä? Ja jos ylipäätään lasketaan ensimmäisestä Primolutittomasta päivästä, niin silloinhan kierron pituudeksi pakotetaan 25. Kuulostaa hassulta, koska e-pillereilläkin kierroksi väännetään 28 ja toisaalta suunnilleen sellainen siitä tulisi Primoluteillakin, jos odoteltaisiin muutama päivä menkkojen alkua ja alettaisiin laskea ekasta vuotopäivästä.

Onko tää vaikeeta vai olenko minä vain vähän tyhmä? Toivon vaan, että tulisin raskaaksi vaikka saman tien, niin pääsisin tästä pähkäilystä. (Tosin sitten on se kriisi, että söinkin Primoluteja, vaikka olin jo raskaana ja apua apua.)