Oltiin tässä välillä kesälomalla ilman konetta ja nettiä, nyt siis kertauspäivitys.

Muista myös lomalla!

Primolutit nappailin loppuun loman alkupuolella. Olipas hankala muistaa niitä! Otan lääkkeen aina illalla hampaita pestessä, kotona ne siis nätisti odottavat vessan kaapissa hammasharjan kanssa. Reissussa ne sitten tuppasivatkin unohtumaan meikkipussukkaan ja milloin minnekin! Kahtena päivänä kun olin unohtanut peräkkäin (yhden otin sitten seuraavana aamuna, yksi jäi välistä kokonaan), laitoinkin muistutuksen puhelimeen lopuiksi Primolut-illoiksi.

Kuppikikkailua

Siitähän se riemu sitten repesikin, kun menkat alkoivat (jälleen nätisti muutama päivä viimeisen Primolutin jälkeen) ollessamme mökillä vieraiden kanssa. Siis paskahuussi pihan perällä eikä kummoisia hygieniamahdollisuuksia, ei vettä huussin suunnalla jne. Ehkä olisi ollut helpompi venkslata siteiden kanssa, mutta sitkeästi selvisin kupilla. Pari päivää sain ensin harjoitella ennen vieraiden tuloa ja se menikin ihan ok, keittelin kupin pari kertaa päivässä. Pari päivää vieraiden läsnäollessa olikin melkoista kikkailua - tyhjennys juuri jossain ihmisten ilmoilla ja normaaleimmissa vessaolosuhteissa käydessä, ja mökillä sitten vaan salamyhkäistä huuhtelua ja Lunette-pyyhkeiden testailua periaatteella "ei kait siihen kuole, jos pari päivää on vähän vähemmällä puunaamisella". Onneksi mulle riittää kaksi tai jopa yksikin tyhjennys päivässä. En ole hirmu avoin tämmöisistä asioista edes miehelleni, saati sitten kavereille tai sukulaisille. Ehkä juuri noille vieraille olisin hankalan paikan tullen voinut sanoa, että prkl kun menkatkin pitää just nyt sattua, mutta mihinkään kupin keittelyihin aamupalan yhteydessä en kyllä rupea!

Menkat kestivät oikeastaan taas vain sen neljä päivää. Juuri siinä lopuksi oli tosiaan vieraiden takia vähän kikkailua, mutta viidennen päivän aamuna jo kuppi näytti siltä, että uskalsin jättää sen pois.

Entäs ne Primolutit kierron loppupuolella, jos olenkin raskaana?!

Kierron puoliväli koittikin sitten, kun jo lomalta kotiuduimme. Aika hyvin saatiin kumminkin oleelliset päivät hyödynnettyä, joten nyt sitten taas vaan kaikki peukut pystyyn! Primolutit aloitin eilen ja googlettelemalla löysin (ah niin luotettavan) Ellit-keskustelun, jossa joku hyvin asiantuntevasti selitti, ettei Primolutien syöminen juuri mahdollisen hedelmöittymisen aikaan ja jälkeen aiheuta mahdolliselle raskaudelle mitään pahaa. Syö sen liuskan ja jos sen jälkeen ei ala menkat niin testailee, ja jos on raskaana, niin ei tietenkään syö niitä enää jatkossa. Tähän se on nyt uskottava.

Nythän mulla on menossa kolmas ja toistaiseksi viimeinen Primolut-kuuri. Sen jälkeen toivotaan, että menkat tulee ilman apujakin, ja jos ei tule, niin ruvetaan lääkärin kanssa ihmettelemään jatkoa. Tai siis tietenkin toivotaan, jos tarkkoja ollaan, ettei menkat tule ollenkaan raskauden takia!

Hifistelyä

Lomalta palaamisen jälkeen olen muuten tutustunut Fertility Friendin käyttöön ja naputellut sinne viimeisimpiä tietoja. Toistaiseksi ne näppäilyt ovat melkoisen kokeiluluontoisia, mutta uskoisin, että jos tätä yritystä kestää pidemmänkin aikaa, niin rupean hyödyntämään sitä enemmänkin.

Projekti

Uskaltauduin mukaan Caudensian vetämään projektiin, jossa seuraillaan raskaaksi tulemisesti haaveilevia bloggareita. Olen kovasti mielissäni erilaisista aiheeseen liittyvistä blogeista ja niiden tarjoamasta vertaistuesta. Joskus olen pikasesti vilkaissut jotain vauva-aiheista keskustelupalstaa, jonka suljin hyvin pian pidätellessäni oksennusta nähdessäni kaikki ne jutut pikkukakkosista ja pikkukolmosista ja masuasukeista ja tarrasukista. Ei sovi minulle! Blogit on ihan toinen juttu. Seuraamissani blogeissa ei suotta söpöstellä ja lässytetä (no, osa kyseisistä bloggaajista onkin jo hedelmättömyyshoidoissa monen vuoden yrityksen jälkeen, joten outoa olisikin nähdä heidän blogeissaan vaaleanpunaista ja höttöistä ihqutusta), ja hyvä niin. Tuota projekti-hommaa olen kuitenkin vähän vältellyt. Vaikka odotan ja toivonkin raskaaksi tulemista ihan hurjasti ja soisin sen tapahtuvan heti (ei, oikeastaan sen olisi pitänyt tapahtua jo!), koen silti melko vieraaksi tuon projekti-luontoisen ajattelun. Eihän tuo toki mikään virallinen projekti ole, mutta jotenkin tulee entistä enemmän aikataulutettu olo ja varmasti entistä pettyneempi olo projektin lopussa, jos en ole raskaaksi tullut. Sitähän herranjestas ihan oikeasti seuraa sitten joku muukin, enkä sitten suoriudukaan projektista niin kuin pitäisi!? Lisäksi minua tökkii projektin nimi "Kuuran tullen kukkimaan", koska se on ihan siinä hilkulla, että onko se liian ällölässyä minun makuuni - olen aivan varma että jos joskus olen raskaana, niin en kyllä ole mitenkään kukkeimmillani ja hehkeimmilläni silloin! (Toisaalta e-pillereiden lopettamisen jälkeen naamani on kyllä ruvennut kukkimaan, joten tavallaan tuo sopii mulle mainiosti...) Mutta se nyt varsinkin on pikku juttu ja makuasia, eikä mulla ole varaa valittaa, kun en muutakaan nimeä ole ehdottanut! Mukana olen kumminkin ihan vaan tunkeakseni enemmän mukaan tähän pieneen blogiyhteisöön ja saadakseni lisää vertaistukea.

Toisen yrityskierron tuloksia odotellaan

Todetaan nyt vielä, että olen järkeillyt eleleväni tällä hetkellä toista virallista yrityskiertoa. Ensinhän käytimme pillereiden jälkeen muuta ehkäisyä ja sitten ei kroppa saanut aikaan menkkojakaan, joten eipä se raskaaksi tuleminen kovin todennäköistä ollutkaan. Ensimmäiseksi yrityskierroksi lasken ensimmäisten Primolutien jälkeisen kierron ja nythän elelen toisten Primolutien jälkeistä kiertoa.