Auttakaapa fiksummat ja kokeneemmat kertomalla, että mitä kaikkea sitä vauvaa varten olisi hyvä näin etukäteen jo hankkia.

Googlettamalla löytyy jos jonkinlaista listaa ja keskustelua, mutta siinä missä jollekin rintapumppu nyt vaan on ollut lähes tärkein hankinta, niin seuraava jo julistaakin ettei moisella vempaimella tee yhtään mitään. Toki ostoksille pääsee kotiutumisen jälkeekin, mutta olisi kiva haalia ne todennäköisimmin tarvittavat tavarat kasaan jo etukäteen, että saa sitten rauhassa keskittyä ihmettelemään tulokasta eikä isän vähäiset vapaatkaan kulu kaupoissa juoksemiseen (ja varmaanhan se toisi ihan vääränlaisen tavaran kuitenkin).

Isoimmat ja selkeimmät hankinnat meillä alkaa ollakin jo kasassa: turvakaukalo, vaunut ja sänky. Vaatteitakin on jo olemassa, kun vaan joku jaksaisi tehdä inventaarion päästäkseen kärryille montako on minkäkin kokoista riepua. Se rintapumppukin nyt on kun samaan syssyyn se saatiin muiden käytettyjen kanssa. Mutta se kaikki pikkusälä harsoista ja vauvaöljystä kosteuspyyhkeisiin ja tuttipulloihin... En ainakaan vielä osaa yhtään ajatella moisia! Paljonko ja millaisia?!

Tutteja? Tutittomuuden kokeileminenkin houkuttaa, mutta jos menee huutamiseksi, niin joku tulppahan sille muksulle on oltava, ja mielummin toisaalta tutti kuin peukalo. Jos en osta tutteja, tarvetta on varmasti. Jos ostan yhden, se on varmasti heti ensimmäisenä koirankarvaisella matolla pyörimässä. Jos ostan monta, niille ei kumminkaan ole käyttöä.

Kestovaipat? Ei pitäisi ostaa paljoa valmiiksi, vaan rauhassa kokeilla mikä malli sopii juuri meidän muksulle ja meidän käyttöön, mutta kumminkin pitäisi useampia olla valmiina, ettei niitäkään tarvitse lähteä ostelemaan heti kotiutumisen jälkeen. Lähimmän kestovaippalainaamon olen jo paikallistanut ja aion tässä suht' ajoissa ottaa yhteyttä ja kysellä, että miten todennäköisesti semmoinen kokeilupaketti on vapaana sitten kun H-hetki koittaa, vai pitäisikö ennakoida ja hakea se jo hyvissä ajoin. Mutta kuinka pitkälle silläkään sitten pötkii?

Kertisvaipat? Jos niihin kestoihin nyt vaan meneekin hermo tai ne on väärän kokoisia ja mallisia. Jos ostan paketillisen valmiiksi, jäävät varmasti käyttämättä. Jos en osta valmiiksi, väännän itkua jo matkalla sairaalasta kotiin kun ne kestot on niin hankalia. (Näitä nyt sentään osaa mieskin käydä pikkupaikkakunnan lähimarketistakin hakemassa nopeasti.)

Entä miten vaatetuksessa tulee huomioida syntymäaika (elokuu)? Toki silloin voi olla kesästä riippuen ihan hirmuinen helle tai jo hyvinkin syksyinen keli, eihän sitä tiedä. Tähän mennessä saamamme vaatteet on hankittu alunperin talvivauvoille. Body on body sekä kesällä että talvella, mutta entäs hihojen pituudet ja lämpimämpien haalareiden ja muiden vaatteiden tarve?

Toivon, että palaset alkavat loksahdella paikalleen pääni sisällä äitiyspakkauksen saavuttua, mutta siihen asti olen täysin kokeneempien vinkkien varassa. Apuva?!