Pojalla on ikää kohta seitsemän viikkoa. Hymynaama-juliste saa edelleen osakseen parhaimmat jutut, mutta äiti ja isikin ovat välillä aika naurettavia tyyppejä. Reiluimmat 56-senttiset vaatteet mahtuvat vielä, vaipoissa NB-koko alkaa jäädä pieneksi. Myllymuksujen 5-10-kiloisille tarkoitettu taskuvaippa on jo ihan käyttökelpoinen.

Vauvan ruokailut ovat menneet ihan älyttömiksi. Se syö 5-10 minuuttia kerrallaan ja sitten joko nukahtaa, puklaa tai muuten vaan vehtaa. Välillä röyhtäyttäminen auttaa ja ruokailu jatkuu toisen 5-10 minuutin pätkän ajan. Untakaan ei useimmiten kuitenkaan riitä kuin kymmeneksi minuutiksi, tai siihen asti, kun yritetään siirtää omaan sänkyynsä nukkumaan. Esimerkiksi tänään aamulla yritin sängyssä syöttää 50 minuutin ajan sellaiseen aikaan, kun vauva yleensä ottaa pienet 30-60 minuutin torkut, ja sen aikana se nukahteli niin, että erillisiä syöttökertoja taisi olla viisi.

En tiedä tyrkytänkö vauvalle tissiä liian helposti, jolloin se syö vain pienen hetken, kun ei ole oikeasti nälkäinen. Toisaalta tänä aamunakin yritin ihan tietoisesti vitkuttaa imettämistä, jotta vauva sitten söisi kerralla pidempään, eikä se auttanut yhtään. Yleensä se on ennen yöunia ja päiväunien jälkeen tankannut pidemmät pätkät, mutta nyt ei parina päivänä ole nekään onnistuneet. Ihan naurettavaa on hetkittäin tuo pätkäsyöminen, kun yritän välissä erottaa, että nukahtiko se oikeasti vai ihan hetkeksi vain, vai mikä on ongelma. Tai vien sen sänkyynsä nukkumaan ja ehdin juuri itse mennä vessaan tai laittaa ruuan mikroon tms. kun se jo herääkin. Tai kun yritän vitkuttaa syömisen aloittamista, jotta söisi sitten kunnolla, sillä seurauksella että vauva nukahtaakin jo ennen syömistä.

Mies jo patistaa kysymään neuvolassa, että miten sen saisi syömään pidempään, mutta luulen että tämä on taas joku kausi. Välillä on ollut maratonimetyksien kausi ja nyt on pätkäsyöpöttelyä, ensi viikolla taas jo jotain muuta. Vai mitä te muut luulette?