Neuvolan/perhesuunnittelun terveydenhoitaja oli tosi mukava, mutta sillekin oli ihan vierasta tämmöinen kuukautisten puuttuminen. Lääkärille ohjasi tietenkin (ke 23.6.) ja valmiiksi passitti labraan, kun se lääkäri kumminkin tarvitsisi labratuloksia. Ei vaan oikein tiennyt, että mitähän arvoja sieltä labrakokeista pitäisi kaivella. Googleteltiin sitten (tai no ei kai se ihan googlella sentään hakenut), että mitä vaivaa/vammaa/sairautta tässä voisi taustalla olla, ja mitä hormoneja ja muita vastaavia niitä varten tutkitaan. Aika hienoa, kun mulla ei (tietääkseni) ole mitään muita oireita tän menkattomuuden lisäksi - ei ylenpalttista karvoitusta, yhdyntäkipuja, maidon eritystä, aknea, ei mitään mikä voisi vihjata jostain tietystä vaivasta. Tsekattiin verenpaine (ok) ja jouduin vaa'alle (taas vähän enemmän kuin viimeksi (syksyllä), mutta ihan "normaalipainoinen" edelleen).

Huomenna käyn labrassa ja verinäytteistä tsekataan nyt sitten jotain kilpirauhasarvoja sekä joitain hormoneja. Ehkäpä jälkeenpäin muistan tarkemmin ne hormoni-kirjainyhdistelmätkin. Todennäköisesti joka tapauksessa lääkäri määrää jotain suun kautta nappailtavaa hormonia (esim. Clomifen), jolla saataisiin menkat käyntiin.

Saatiin myös lupa jättää kaikenmoinen ehkäisy pois :) Tulee luomusti jos on tullakseen, mutta samalla tutkitaan tätä mun kroppani toimintaa.

On muuten aika hienoa yrittää päästä järkeviin aikoihin labraan ja lääkärille, kun normaali työpäiväni matkoineen alkaa kotoa klo 7 ja päättyy kotiin klo 17. Luojan kiitos töissä saa mennä ja tulla aika vapaasti! Tuota ekaa lääkäriaikaakaan ei saanut mihinkään sellaiseen järkevään aikaan, että olisin voinut siirtää työpäivää tunnilla suuntaan tai toiseen. Vähän liian synkkä ajatus mennä töihin esimerkiksi vasta kymmeneen ja olla sitten kotona vasta seitsemältä!

Lisäys myöhemmin: Onneksi on tullut aiheeseen liittyviä blogeja seurattua jo jonkin aikaa. Ei ollut ihan niin ulkopuolinen olo, kun hoitajatäti luetteli mahdollisia vaivoja, oireita ja lääkkeitä (tai "lääkkeitä"), koska osa sanoista oli blogeista tuttuja. Kiitos siis bloggaajille!