Olen siis edelleenkin joutunut pistämään Puregonia ja eilen kävin taas seurantaultrassa. Kohdun limakalvo oli nyt 7 mm (perjantaina 7,8 mm?!). Oikealle puolelle oli kasvanut yksi 15-millinen follikkeli - pienestä sitä voikin olla iloinen!

Puregonia jatketaan kp 13 ja 14. Kp 15 (huomenna) klo 7 pitää pistää Pregnyl ja kp 16 (torstaina) on inseminaatio. Pregnylin ja inssin väliin tulee suunnilleen 28 tuntia. Viimeksi välissä oli noin 34 tuntia ja tuolloin ovulaatio oli ehtinyt jo tapahtua inssi-lääkärin ultratessa, joten nyt yritetään saada tuota ajoitusta vähän paremmaksi.

Tällä kertaa oli paikalla taas se lääkäri, jonka kanssa asioimme hoitojen alussa. Häneltä kuulin nyt, että tämän jälkeen hoitoja on mahdollista jatkaa vasta syyskuussa - olin toisen lääkärin puheista ymmärtänyt että tekevät kesälläkin joka toinen kuukausi hoitoja, eli odottelin seuraavaa inssikiertoa heinäkuulle.

Yritin kysellä ohjeistusta siihen, miten se yksi välikierto hoidetaan, jos kropassa ei riitä tehot kierron aloittamiseksi ilman lääkkeitä - eli onko yleensäkin välikierron tarkoitus oikeasti pitää yksi selkeä kierto, jossa ei tehdä mitään hoitoja, vai muuten vaan antaa kropalle taukoa. Tähän en saanut oikein selkeää vastausta, koska lääkäri oli sitä mieltä, että jos haluan, niin voin jatkaa näillä pistoksilla kesän ajan ja inssin sijaan käyttää ajoitettua yhdyntää. Tämä siksi, kun vikaa on vain minussa, eli spermaa ei tarvitse pestä. Tämä täytyisi vain sopia yksityisen lääkäriaseman kanssa etukäteen, että pystyisivät tekemään seurantaultran (kas ihmettä, kun ko. lääkäri sattuu olemaan töissä juuri suosittelemallaan lääkäriasemalla). Hän kirjoitti minulle valmiiksi sekä Puregonia että Pregnyliä varten sellaiset reseptit, että riittää varmasti koko kesäksi.

Enää pitäisi päättää, yritetäänkö tuota vaihtoehtoa kesän aikana. Itse yllättäen vähän kallistuisin siihen, että kesä pidetään lomaa tästäkin hommasta. Olin jo asennoitunut siihen, että suurin osa kesästä menee ohi kumminkin. Luultavasti kesäkuun h-hetken aikaan mies on reissussa ja heinä- ja elokuun h-hetket vietämme todennäköisesti mökillä, jossa ei huvita ruveta iltaisin pistämään ja josta ei kyllä seurantaultriin ja inssiin lähdetä ajamaan montaa sataa kilometriä. Ja sittenhän onkin jo syyskuu.

Minkälaisia ohjeita te muut PCO-vammaiset olette saaneet välikiertoihin? Onko välikierrot pakotettu alkamaan Teroluteilla tms. vai onko annettu kropan olla mitä on ja käytetty lääkkeitä aloittamaan sitten se kierto, josta jälleen hoitoja jatketaan?

(Huomasitteko, kuinka paljon uskon siihen, että ylihuomisesta inssistä tärppää?)