Viime viikolla käytiin tutustumassa synnytyssairaalaan. Melkein parikymmentä meitä taisi yhteensä siellä olla paikalla, pareja ja yksin tulleitakin.

Aluksi kätilö kävi läpi synnytyksen vaiheet - mistä tietää että synnytys on alkanut, milloin tullaan sairaalaan, mitä tapahtuu kun saavutaan sairaalaan jne. Tosi asiantuntevasti ja tarkasti kertoi asiat ilman turhanpäiväistä lässytystä, tykkäsin todella paljon. Ehdottomasti mieluisin tähän mennessä tapaamistamme neuvolan ja sairaalan henkilökuntaan kuuluvista henkilöistä! Tätä juttua riitti melkein 45 minuuttia, saatiin keskeyttää ja kysellä niin paljon kuin halusimme. Juurikaan mitään meille uutta tuossa ei tainnut tulla, kun näitä asioita on käyty läpi perhevalmennuksessakin, mutta yhtään en pannut pahakseni selväjärkistä ja selkeää kertausta.

Sitten käytiin vielä pikaisesti n. 10-15 minuuttia kiertämässä paikkoja - lähinnä vilkaistiin pariin synnytyshuoneeseen ja nähtiin äitipolin osasto, jossa sitten se muutama päivä synnytyksen jälkeen ihmetellään ja köllötellään. Eipä siellä nyt tuon perusteella osaisi vielä eksymättä suunnistaa, mutta oli kiva nähdä paikat niin tietää hieman, mitä odottaa sitten ajallaan.

Päällimmäisenä reissusta jäi mieleen se, kun kätilö kertoi neuvoloista saapuneiden tietojen perusteella tämän vuoden heinä- ja elokuun olevan ennätyskiireistä aikaa... mutta kuulemma aina on kaikille joku suojaisampi nurkka löytynyt synnytyksen ajaksi, kukaan ei ole joutunut aulassa synnyttämään.