WP_002815-normal.jpg

Kestovaipoissa ollaan ja pysytään. Edelleenkään yhtään kertakäyttövaippaa ei pojalla ole päällä ollut muuta kuin sairaalassa, eikä edes reissussa ole tuntunut hankalalta. Mökkiolosuhteissa pyykkääminen ei onnistunut suunnitellusti, kun mulla ei käsien iho sitä kestänyt. Ehkä se olisi kumihanskoilla tms. mennyt, mutta kun melko lyhyen matkan päähän saatiin sukulaisille vaipat koneeseen muutaman päivän välein vähällä vaivalla, niin ei sitten jaksettu sitä nyrkkipyykkiä muuta kuin ihan pakollisissa tilanteissa.

Kotona vaippapyykki on pyörinyt koneessa joka toinen päivä. Sillä tahdilla on tullut jokseenkin täysi koneellinen ja vaippamäärä on mielestäni pysynyt tolkullisena. "Tavallisen" vaipan vaihtovälinä kolmisen tuntia on ollut aika hyvä, ehkä neljä tuntia maksimi. Päiväunivaipassa on ollut vähän reilummat imut ettei unet lopu kesken kaiken märän vaipan takia, ja yövaippa + villahousut kestää tietenkin koko yön ajan.

Kesällähän pojalla ei mökillä juuri vaippoja päällä ollut (niin kuin ei vaatetta muutenkaan) muuta kuin unien ja esim. kauppareissujen ajan. Jonkin verran sitten luututtiin pissoja lattioilta. Sen jälkeen en ole jaksanut kotona vaippaa juuri pojalle pukea edelleenkään muuta kuin ulos lähtiessä ja unille. Hiukan mietitytti kun syksyn tullen talo taas viileni, mutta ratkaisin asian sillä että pojalla on kyllä housut jalassa, muttei vaippaa alla. Mitä siitä, jos pissi tulee pöksyihin, pestään sitten. Eikä ole edes tullut kuin kerran tai kaksi. Pissit tehdään pönttöön, kyllä tuo sen jo osaa oikein hienosti.

Vessassa poikaa käytetään samoin kuin vähän isompaakin lasta käyttäisin: herätessä, ennen ulos lähtöä, sisälle tullessa, ennen nukkumaanmenoa. Jos mennään vaikkapa kerhoon, käydään kotona pissillä, puetaan päälle, suoriudutaan kerhopaikkaan, käydään ekana pissillä, kerhoillaan, käydään lähtiessä pissillä, suoriudutaan kotiin, käydään pissillä. Saattaa mennä monta päivää ettei tämmöisessä käytössä tule yhtään märkää vaippaa. Jossain kauppareissulla en rupea erikseen jumppaamaan ulkotamineita pois ja ipanaa johonkin Prisman vessaan, joten silloin herkemmin on pissa tullut vaippaan. Tietenkin. Silloin tällöin on päiväuni- ja yövaipatkin kuivia! Alkuun säikähdin kuivaa yövaippaa, kun ajattelin että nyt se raukka ei ole saanut tarpeeksi juotavaa illalla, mutta kun tarkemmin muistelin niin olihan tuo syönyt ja juonut ihan normaalisti.

Tietenkin tuosta seuraa se ongelma, että likaisista vaipoista ei kerry koneellista enää parin päivän välein, eikä meillä ihan tolkuttomasti ole muuta 60 (tai 90) asteessa pestävää. Toistaiseksi ollaan kuitenkin muutaman päivän välein saatu koneellinen aikaiseksi heittämällä vaippojen sekaan jotain pyyhkeitä tai muuta, mutta mitenkähän tämä homma toimii sitten kun pyykättävänä onkin enää vain yksi yövaippa vuorokaudessa? Täytynee se pienempi vaipatettava koittaa tehdä siihen mennessä ;)

(Kuvassa tämän hetken yleisimmät vaippamme, vaikka sitä sekalaista seurakuntaa vaippakaapissa on edelleenkin. Musta on oma lempparini Mannamaan housuvaippa (M-koko). Apina on sivunepillinen Myllymuksu-AIO (L/XL). Keltainen on päiväunikäytössä oleva, muuhun käyttöön liian väljä FuzziBunz-tasku (L). Valko-turkoosi on Onnikkaan yövaippa (XL).)