Eilen otin seitsemännen Primolutin. Tämän ensimmäisen erän viimeisen otan siis perjantaina ja toivon, että muutaman päivän sisällä alkaisi menkat. Mutta mielummin vasta maanantaina, tai edes sunnuntai-iltana, koska sunnuntaina on sellaista menoa, että ei paljon huvita menkkakivut ja muu säätäminen (joskin talvella hankkimani kuukuppi pelastaa paljon). Maanantaina olisi kp 100, hullu luku  Olen ajatellut ratkaista aiemmin pohtimani ongelman siten, että jos menkkoja ei kuulu, lasken kiertopäivät heti ensimmäisestä Primolutittomasta päivästä, mutta jos menkat siinä muutaman päivän kuluessa ilmaantuu, lasken normaalisti niiden alusta. Ehkä pitää tehdä raskaustesti ennen uuden hormonikierroksen aloittamista, mikäli menkkoja ei kuulu.

Mutta hei. Kai tuommoisen hormonin syöminen pitäisi jossain tuntua ja näkyä? Samoin odotin selvempiä muutoksia e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Naama on ehkä vähän normaalia näppyläisempi, mutta ei nyt mikään pitsa kumminkaan, semmoista röpelöä. Sekin voi johtua vaikka kesän lämmössä otsatukan alla hautuvasta ihosta ja ruokavaliosta, joka ei ole ollut ihan kohdallaan. (Eilen juuri komensin miehen kuskaamaan kaikki herkut jemmaan. Syksyllä sain hieman laihdutettuakin ihan vaan syömällä herkkuja ainoastaan kerran viikossa karkkipäivänä. Sitten tuli joulu ja siihen se sitten jäikin.)

Mitään muuta en ole huomannut. Mieliala ei ehkä ole vaihdellut ihan niin myrskyisästi nyt pillereiden jälkeen, mutta toisaalta olen ollut ensinnäkin miestä kohtaan paremmalla tuulella ihan vain tämän yrityspäätöksen takia ja toiseksi päässyt huomattavasti miellyttävämpään työpaikkaan. Ja jos nyt tämä yrityspäätöksestä johtuva hyväntuulisuus meinasikin hieman laantua alkukesästä, niin miehen kotiutuminen jokin aika sitten parin viikon reissusta auttoi asiaa kyllä kovastikin (lue: jos en lähiaikoina tule raskaaksi, niin (yrityksen) puutteesta se ei ainakaan johdu).

En ole koskaan huomannut muutoksia kropassa kierron aikana. En nyt asiakseni ole tissejäni puristellut (ja ne omien onkaloiden ja napukoiden testailut jätän muille) tai muutenkaan asiaa ajatellut, mutta kai sen nyt olisi jo tähän ikään mennessä huomannut, jos esimerkiksi muutama päivä ennen menkkojen alkua olisi kolotusta jossain tietyssä paikassa. Jossain blogissa törmäsin sellaiseen mainintaan, että tiettyyn aikaan olisi rinnat suorastaan kosketusarat. WTF, mulle ihan vierasta tuommoinen. Kyllä mulla menkkakipuja on sitten, kun hanat aukeaa, mutta ei niin hyvissä ajoin, että sen perusteella voisi mitään ennustaa ja mihinkään varautua (tosin pillereiden kanssa säätäessä ei ole niin tarvinnut ennustellakaan).